КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДОБЪР АДВОКАТ?

Да изберем добър адвокат в действителност не е лесна задача! В статията ще Ви предоставим някои насоки, които трябва да следвате, за да бъде изборът Ви максимално ефективен. И така… Как да изберем добър адвокат?

На много хора през 21 век се налага да потърсят помощ от адвокат. Неговите компетенции и умения често се оказват решаващи за крайния положителен резултат от нашите действия.

Teamwork in the office

*Излъчването – не казваме да съдите по корицата, а напротив, но малките детайли могат да бъдат изключително решаващи за това да си дадете сметка дали се оставяте в ръцете на добър адвокат или на недотам такъв. Всеки аспект в поведението на един човек ясно говори за това какъв е той всъщност.

*Опита – добрият адвокат е опитният адвокат. Той вече има опит с най-различни казуси и е съумял да извлече, ако не успешна развръзка, то нужната поука, за да компенсира, когато отново се сблъска с подобен проблем и да излезе по най-добрия начин от създалата се ситуация, удовлетворявайки нуждите на своя клиент.

*Локация – добър адвокат е местният адвокат. Той познава навиците на хората, които ще гледат дадено дело. Знае подробности за тяхната преценка и е в състояние да извлече най-висока полза за своите клиенти от това си знание, което никак не е за подценяване.

*Цена – добрите адвокати са скъпи. Това е напълно в реда на нещата, тъй като предлагат най-добрата услуга на пазара, като гарантира удовлетворение за своите клиенти, което по-слабия адвокат рядко може да осигури.

*Доверие – един адвокат трябва да е в състояние да ви предразположи да му вярвате, ако желае да изгради добра комуникация между себе си и него, за да бъдат всички страни доволни от взаимодействието помежду си при настъпилите правни обстоятелства без значение от какъв характер са те.

*Никога не се спирайте на адвокат, който ви е предложен от разследващите органи. В тази хипотеза има два варианта – първия е да бъде просто приятел на дознателя, на който да върши услуга, а втория вариант е ако разследващите желаят адвокат, която да не положи всички усилия, за да защити своя клиент с цел по-лесното му осъждане. И двата варианта са еднакво неблагоприятни за клиента.

*Не се задоволявайте с избора на служебен защитник – техните хонорари са ниски и това ги демотивира да си вършат работата. Такива адвокати предпочитат своите по-платежоспособни клиенти и оставят на заден план защитата на тези, които са им дадени от бюрото за правна помощ.

* Избирайте адвокати, които са тясно профилирани в своите области. Широкоспектърните специалисти както сочи практиката не са силни в нито една от областите, защото законодателството се сменя, законите се обновяват, а да се запомни този огромен по обем материал не е никак лесно.

* Не избирайте евтин адвокат. Цената, която ще поиска от Вас един адвокат се определя от структурата на пазара. Евтиното винаги излиза по-скъпо твърди една стара поговорка, като в случая с избора на адвокат тя има особено силно значение.

* Известността на даден юрист не означава нищо. За съда това е без значение. Колкото повече един адвокат се занимава с рекламата си, толкова по-малко време му остава за непосредствената му работа, а това в никакъв случай не е положителен знак за неговата компетентност.

* Не се впечатлявайте от различните титли, дипломи и сертификати на вашия адвокат. Важно е да има висше юридическо образование и правоспособност. Но пък имайте и предвид че за съжаление дипломата от висше учебно заведение у нас не дава никаква гаранция за качеството на конкретния юрист.

* Вижте как вашия адвокат пише и говори. Той е длъжен правилно да структурира своята реч. Поискайте да разгледате изготвените от него договори или други документи и дали в тях има правописни грешки. Всички тези дребни на пръв поглед неща говорят много, защото истинския професионалист не допуска подобни грешки.

* Поинтересувайте се от загубените дела на Вашия адвокат. Проверете ги в интернет и директно го попитайте на какво се дължи загубата. Ако откаже да отговори или се възмути без да даде обяснение потърсете друг.

* Пазете се от адвокати които ви гарантират успех. И най-добрият юрист не може да даде подобна гаранция, защото изходът на даден процес зависи в голяма степен от обстоятелства, върху които той много добре знае, че няма пълен контрол.

*Търсете и четете отзиви в Интернет! Мнението на един клиент е субективно! Мнението на множество клиенти, винаги обективно!

Реклама